06 november 2018

6 Koolhydraatarme comfortlunches: lekker en gezond

In november hebben we de draad van ons hectisch leven weer helemaal opgepakt. Helaas geldt dat vaak ook voor ons quick & dirty eetpatroon. Met weer een stijgend wijzertje op de weegschaal tot gevolg. Tijd om op de rem te staan.


Zo reken je succesvol af met slechte gewoontes.

Onderzoek wijst uit dat 4 op 5 werknemers (en zelfstandigen) gezond willen lunchen. Ook variatie is belangrijk. Maar we vervallen zo snel in makkelijke (vaak slechte) gewoontes. Een afhaalbroodje, een take away slaatje, zelfs fastfood. Niet altijd voedzaam. En 2 uur na de lunch volgt het dipje. Dus: tijd voor een actieplan waarbij de juiste keuzes maken én genieten van de lunch centraal staan. Je voelt je niet alleen energieker maar wordt ook productiever. Dus, zowel jijzelf als je prestaties plukken er de vruchten van.

Lekker lunchen met respect voor je PowerSlim programma

Een snelle lunch-hap kan ook gezond en lekker zijn. Wij helpen je graag om op een vlotte manier lekkere, verrassende maar vooral lief-voor-je-lijn lunchrecepten uit te werken die volledig passen in het PowerSlim programma.

Kies de juiste ingrediënten

Kies voor een gezonde koolhydraatarme lunch. Je voorkomt energiedips, je hebt een betere concentratie en minder trek in zoet. De combinatie van groenten met vlees/vis zorgt ervoor dat je voldoende vitamines, mineralen en vezels uit je maaltijd haalt. Die geven je bovendien lang een verzadigd gevoel. Waarom zou je kiezen voor voorbereide maaltijden uit het bedrijfsrestaurant of de afhaalzaak in de buurt als je je avondmaaltijd èn lunch samen bereidt in een wip? Het vraagt een beetje voorbereiding maar je krijgt er een flinke dosis energie, een optimale gezondheid en een slanke lijn voor in ruil.

Goed begonnen, tijd gewonnen

Het lijkt misschien veel werk, maar vaak is het gewoon een kwestie van wat ingrediënten door elkaar te roeren en die even mooi te schikken. Verder laat je de oven zijn werk doen. Eens je de gerechten hebt uitgeprobeerd, pluk je er de volgende weken de voordelen van en win je weer tijd. Je wordt bovendien ook steeds handiger in het vooraf klaarmaken van je lunches. Plannen maakt het hele verschil.

Plan-tips van Pure Skin en PowerSlim


Ik plan op zondag altijd wat we de komende week op het menu zetten. Ik stel een weekmenu op in functie van de activiteiten van het gezin. Ik maak ook meteen het bijhorende boodschappenlijstje waardoor ik niet 3 x naar de winkel moet. Na een tijdje heb je zo heel wat weekmenu’s getest en weet je wat je gezin wel of niet lust. Dan mix je uit je verschillende weekmenu’s. Zo bespaar je weer extra tijd. Ook PowerSlim adviseert deze werkwijze. In functie van het eiwitprogramma hebben ze 14 lekkere weekmenu’s uitgewerkt incl. boodschappenlijstjes. En de restjes van je avondmaaltijd verwerk je gewoon tot een snelle lunch voor de volgende dag.

Het oog wil ook wat

Net zoals je goesting op restaurant geprikkeld wordt via al je zintuigen – ook via je ogen – is het leuk om een lunch een aantrekkelijke aanblik mee te geven. Laat je creativiteit maar los. Gebruik originele lunchboxen met verdeelvakken, of de Bento lunchboxen voor de kinderen. Of voeg er iets leuks aan toe. Eén van mijn favorieten? Een vriendin bracht me op het idee: zij stopt post-itjes met een lieve boodschap in de lunchbox van haar man.

De liefde van de man gaat dan toch door de maag…
Geïnspireerd en wil je meer weten over hoe je op een snelle, gezonde en vooral lekkere manier kan afslanken met gezonde voeding en PowerSlim eiwitten?

Boek een gratis Bodyscan

6 x Lekker en goed

Slawraps (vanaf fase 1a)

Ingrediënten voor 1 persoon:
4 bladeren ijsbergsla van een krop – 4 schijfjes kalkoenfilet – 1 teentje knoflook geperst – ½ ui versnipperd – in stukjes gesneden komkommer – 5 zwarte ontpitte olijfjes – stukjes tomaat – theelepel olijfmayonaise.
Bereiding:
Leg op een blad ijsbergsla de kalkoen, groenten en sausje, rol vervolgens het blad sla op, leg hierna het opgerolde blad op een een ander blad sla en rol het nog een keer op. Maak vast met een satéprikker. Maak op dezelfde manier een tweede wrap met de overige ingrediënten. Hapklaar om mee te nemen.

(Photo James Duigan - Bron slawrap: koolhydraatarmerecepten.info)

 

Mini Prosciutto frittata muffins (geschikt vanaf fase 1)

Ingrediënten voor 1 persoon:
1 theelepel olijfolie – 1 teentje fijngesneden look – 50 gram champignons in fijne schijfjes – 50 gram bevroren spinazie – enkele stukjes tomaat – 2 eieren – 2 schijfjes Prosciutto di Parma – snuifje zeezout – peper – muffinvormpjes.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°. Vet de muffinvormpjes in met olijfolie en garneer hierna met de Prosciutto di Parma (bedek de vorm volledig), meng de eieren, look, bevroren spinazie, champignons en tomaatstukjes onder elkaar, kruid af met zout en peper en vul hiermee de vormpjes. Zet gedurende 20 minuten in de oven, ter controle check je met de punt van een mes of je muffin gaar is. Zoniet laat je de muffins iets langer garen, maar dan op 175°. Je kan er een slaatje aan toevoegen voor een betere verzadiging. Yummie… (Photo Michelle Tam)

 

Rosbief wraps (geschikt vanaf fase 1)

Ingrediënten:
100 gram fijn gesneden rosbief – witte asperges op sap – veldsla – tomaat – kwark – zeezout – peper – bieslook.

Bereiding:
Neem een plakje rosbief en wikkel dit rond de asperges. Voor je het sluit, voeg je er nog wat veldsla, stukjes tomaat, theelepel kwark aan toe en kruid je het wat af. Sluit het rolletje en bind het dicht met een steeltje bieslook. Mooi, lekker!

(Bron: Photo Michelle Tam)

Mc Muffin

Ingrediënten:
zelfgemaakt gehakt van runds (rundsstukje vlees even kort blenden in je blender samen met wat olijfolie, zout en peper) – 2 eieren – zeezout – peper – ijsblokjes – avocado – schijfjes tomaat – 2 dresseerringen

Bereiding:
Eens je gehakt klaar is, neem je de 2 dresseerringen, je drukt het gehakt hierin aan, max. 1 cm dik. Bak daarna het vlees aan in wat olijfolie. Terwijl je het vlees bakt, maak je een mengsel van de eieren, zout en peper. Neem terug de dresseerringen, zet ze in de braadpan en giet er eerst wat olijfolie en vervolgens het eimengsel in. Kruid af met peper en zout. Voeg hierna de ijsblokjes en een glas water toe en zet dan een deksel op je pan. Laat 3 minuten sudderen. Leg de mini-omelet op een bordje, schik daarop het vlees en beleg dan 1 cm dik met geplette avocado, schijfjes tomaat. Tot slot leg je de tweede mini omelet erop. Je Mc Muffin is smulklaar.

(Bron: nomnompaleo.com)

 

Healthy avocado sushi rolletjes (vanaf fase 2A)

Ingrediënten:
1 avocado – stukjes rode paprika – stukjes komkommer (het harde gedeelte, pitjes verwijderen, geef structuur) – stukjes gebakken scampi’s/versnipperde gerookte zalm – norivellen – wasabi.

Bereiding:
Leg een norivel op je matje. Leg er in het midden wat avocado stukjes, de paprika, scampi en/of zalm en wat wasabi op. Voeg nog een lang stuk komkommer toe voor de structuur en rollen maar. Belangrijk is dat je dit de avond ervoor maakt, zo vermengen de smaken zich mooi. Een gerechtje dat flink vult en tal van voordelen heeft voor je huid!

Bron: theclothesmakethegirl.com

Portobello burger (vanaf fase 2B)

Ingrediënten:
2 portobello’s (grote paddenstoel) – 1 eetlepel olijfolie – 4 schijfjes geroosterde kippenfilet – ½ theelepel mosterd – 1 theelepel Slankie kaas – enkele schijfjes tomaat – 2 blaadjes ijsbergsla – zeezout.

Bereiding:
Terwijl je het avondeten voorbereidt, hol je het steeltje van de portobello uit, hierna vet je hem in met olijfolie en kruid je af met zeezout. Zet gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Zodra de portobello gaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen. Na je avondeten is de portobello ook afgekoeld en beleg je hem mooi met de salade, kippenfilet, wat mosterd, tomaat en werk je af met wat mosterd en de Slankie kaas. Deze burger is één van mijn persoonlijke favorieten.

(Photo lauren zaser – Bron buzzfeed)