19 april 2019

Het afslank proces van Egon met PowerSlim

Een man, een complexe zwangerschap en de gevolgen.

Joyce was zwanger. Er waren veel complicaties. Opeens moest ik naast m’n drukke job alleen instaan voor het huishouden met een jong kind… Ik beken: fast food was dan ook ten huize van Pure Skin de oplossing. Het feit dat Joyce niet kon eten, laat staan koken, liet me vervallen in ongezonde eetgewoontes. Door mijn nachtdiensten at ik vaak te weinig en onregelmatig waardoor ik meer zin had om te graaien. Tijdsgebrek leidde dan weer tot veel afhalen. Nefast, want ik speelde niks dan extra koolhydraten binnen in de vorm van pasta, frieten, gefrituurde aardappelgerechten, lasagne en kant en klaar maaltijden.

Reken daarbij het feit dat ik te weinig sliep en nauwelijks rust nam, waardoor mijn lichaam snakte naar suikers (snoep in mijn geval). En niet naar water maar naar cola. Suikers en cafeïne om te overleven. Ik nam ook totaal geen beweging en de kilo’s vlogen eraan. Mijn energie zat heel laag en ik merkte dat ik vaak at uit gezelligheid. Een lekker ijsje bijvoorbeeld.

Tijd voor verandering

En dan begint het hé. Mijn kleren pasten niet meer, het typische bierbuikje kwam tevoorschijn, net zoals hamsterwangen, een grauwe huid…  ik voelde me echt niet meer goed in mijn vel. Na een zware emotionele periode, was het in januari hoog tijd om de vicieuze cirkel te doorbreken. Joyce en ik hebben dan ook de slechte gewoontes in januari achtergelaten aan de zee. Ik wens ze een goeie reis.

Een goede voorbereiding maakt het verschil

Ik wou 10 kg kwijt, het zijn er ondertussen 15 geworden na 8 weken. Dankzij een goeie PS-aanpak: Joyce en ik hebben samen weekmenu’s opgesteld, boodschappenlijstjes gemaakt, taakverdeling opgezet voor het huishouden en de kinderen om een beter evenwicht te vinden. We houden zelfs rekening met het nog steeds moeilijke nachtritme van onze jongste dochter.

Omdat we ons ook goed wilden inleven in het leven van de PowerSlimmer, hebben we de weekmenu’s vooral gebaseerd op de PowerSlim recepten die op de website staan. Die zijn echt heel lekker en gezond voor ons en voor de kinderen. Ze zijn in geen tijd klaar. Zelfs ik die voorheen niet kookte, neem nu al eens het heft in handen. Zo gemakkelijk is het. Een goede voorbereiding is alles.

Goeie mindset en goeie routine

’s Zondags heb ik een vast weegmoment bij mijn coach (mijn vrouw, Joyce). Iedere week ging ik met mooie sprongen naar beneden. Het feit dat het zo snel gaat, motiveerde me nog meer. Ik heb geen energiedip gehad, geen hoofdpijn. Met de juiste klik in mijn hoofd en gefocust op mijn doel is alles heel vlot verlopen. Ondanks mijn wisselend bioritme van dag/nacht gaan de kilo’s er vlot vanaf. Wat ik ook super vind aan de wegingen is de vaststelling dat ik puur vet verlies en spiermassa behoud. Dat komt toch echt in weinig diëten voor. Dat is ook de reden dat je omgeving vrij snel ziet dat je aan je gezonde levensstijl aan het werken bent.

Midden in ons dieet zijn we voor Pure Skin naar New york geweest. Ook dat was geen struikelblok. Met de juiste mindset – veel stappen zetten, bewust kiezen voor groenten + vlees/vis – kan het allemaal. Mij was geen verleiding het waard om uit ketose (vetverbranding) te gaan. Ik heb ook niet echt iets gemist. Als er al eens een verleiding passeerde, dan haalde ik mijn favoriete pak voor de geest. Ik wilde weer scherp staan, in dat pak kunnen.

De resultaten spreken voor zich.

Ik pas ondertussen terug perfect in al mijn kleren. Bewegen/sporten is een aangename vorm van ontspanning en een ideale uitlaatklep geworden om met de drukte om te gaan ipv me in koolhydraatrijke voeding te verstoppen. De complimenten die op mijn pad passeren, die zijn een extra stimulans.

Omdat ik als psychiatrisch verpleger en voedingsdeskundige Joyce wil ondersteunen in het Pure Dieet verhaal, vind ik het ook belangrijk “to walk the talk’. Ik kan me nu veel beter inleven in het leven van een drukbezette PowerSlimmer. Bovendien heb ik me de voorbije 2 jaar verdiept in het emotionele aspect en het jojo-effect bij afslanken. Ik ben volledig klaar om dit verhaal samen met Joyce in de wereld te zetten.

Ik wil alvast nooit meer terug naar mijn niet zo vitale zelf. Dat ik nu veel meer energie heb, me beter in mijn vel voel, meer zelfvertrouwen heb én nog steeds lekker kan eten maar dat vooral bewust doe, motiveert mij om er te blijven voor gaan.

Ook goesting? Start dan op 16 mei mee met onze 8XSummerproof Challenge. Schrijf je in voor de info-avond ‘ik (w)eet beter op 2 mei. Je krijgt er geen spijt van!